Plněné rolky v česnekovém těstíčku recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

4 stroužky česnek
4 stroužky česnek
sůl
sůl
3 ks vejce
mléko
1 ks hermelín
200 g kuřecí prsa
hladká mouka
6 plátků anglická slanina
1 ks červená paprika
olej na smažení
600 g vepřová kýta
1 ks tvarůžkový sýr
6 plátků sýr na toasty

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové maso nakrájíme na šest plátků, naklepeme a osolíme z obou stran. Papriku zbavíme semínek a odkrojíme z ní šest pruhů. Hermelín a kuřecí maso, které mírně naklepeme a osolíme, nakrájíme na šest kusů. Česnek oloupeme a utřeme se solí

  2. Připravíme si těstíčko. Vejce, mléko, mouku a česnek se solí umícháme do hladkého těstíčka

  3. Plátek vepřového masa potřeme česnekem a tvarůžkovým sýrem. Na to položíme plátek anglické slaniny, plátek sýra, naklepané kuřecí maso, kousek hermelínu a papriky. Zamotáme a spojíme párátky. Takto připravíme všechny plátky, které potom obalujeme v česnekovém těstíčku

  4. Plněné rolky v česnekovém těstíčku smažíme ve fritovacím hrnci nebo ve vyšší vrstvě oleje, aby se maso dobře prosmažilo

  5. Plněné rolky v česnekovém těstíčku podáváme s brambory a čerstvou zeleninou nebo se zeleninovým salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!