Středomořské krůtí kousky s naloženými sušenými rajčaty recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

10 g sůl
2 lístky bobkový list
5 listů čerstvá bazalka
3 snítky čerstvý tymián
20 g čerstvá petrželka
300 g krůtí maso
3 snítky čerstvý rozmarýn
3 lžíce extra panenský olivový olej
6 - 8 ks sušená rajčata v oleji

Postup přípravy receptu

  1. Krůtí maso nakrájíme na kostky asi 2 x 2 cm a vložíme do marinády z extra panenského olivového oleje, soli, bobkového listu, rozmarýnu, tymiánu, bazalky (lístky natrháme) a petrželky (nemáte-li čerstvé, užijeme klidně sušené). Maso necháme v marinádě uložené přes noc v chladničce

  2. Další den jednoduše vyklopíme maso i s marinádou na horkou pánev (olej už je v marinádě) a asi 10 - 12 minut zprudka restujeme. Na poslední 2 minuty přidáme sušená rajčata naložená v oleji a bylinkách, promícháme s masem a potom ihned podáváme

  3. Středomořské krůtí kousky s naloženými sušenými rajčaty servíruje s rýží, případně se výborně hodí i k těstovinám. Zkuste podávat s červeným sicilským vínem, aroma bylin a rajčat skvěle vynikne!


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!