Plněné slané bochánky recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

olej
sůl
1 ks vejce
mléko
250 g hladká mouka
sezamové semínko
250 g tučný tvaroh
lněné semínko
1 balíček České buchty (Vitana)

Postup přípravy receptu

  1. Do nádoby v pekárně nalijeme mléko a olej (řídíme se pokyny a uvedeným množstvím na krabičce). Přidáme tvaroh, špetku soli, přisypeme směs České buchty, mouku, přiložené suché kvasnice, lžičku cukru a zapneme na program Příprava těsta

  2. Když těsto vykyne, tvoříme rukou malé bochánky, které klademe na připravené plechy s pečícím papírem

  3. Troubu předehřejeme na 175°C

  4. Bochánky chvilku necháme nakynout, potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme semínky a zvolna upečeme

  5. Vychladlé bochánky rozřízneme, ale nedokrojíme. Musí držet pohromadě

  6. Podle chuti je namažeme máslem, nebo sýrem či pomazánkou. Podle fantazie plníme šunkou, sýrem, slaninou, kousky zeleniny. Jednoduše tím, co máme rádi

  7. Plněné slané bochánky chutnají dobře i druhý den.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!