Plněné rolky z flank steaku recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

olej
sůl
1 ks červená kapie
2 ks jarní cibulka
worcesterová omáčka
mletý černý pepř
450 g hovězí flank steak
cibulové chutney

Postup přípravy receptu

  1. Flank steak očistíme a rozdělíme na dva plátky, které tence rozklepeme. Maso osolíme, opepříme a z jedné strany zakápneme worcesterovou omáčkou. Pak plátky masa potřeme olejem a odložíme nejméně na 30 minut do chladu, nejlépe však přes noc

  2. Papriku omyjeme, potřeme olejem, vložíme do trouby rozehřáté na 250 °C a z obou stran opečeme dohněda. Potom papriku sloupneme, rozkrojíme podélně na poloviny a zbavíme semínek. Jarní cibulky očistíme, zkrátíme na délku steaku a na oleji zvolna orestujeme téměř doměkka

  3. Odleželé plátky masa poklademe plátkem papriky a orestovanou cibulkou. Maso svineme do rolky a zajistíme párátkem. Pak na rozpálené pánvi s velmi malým množstvím oleje (stačí jen několik kapek) rolky opékáme z každé strany asi 3 - 4 minuty dozlatova. Rolky i s výpekem přendáme do pekáčku a zakryté vložíme do trouby předehřáté na 120 °C. Maso necháme ještě 10 - 15 minut dojít (záleží na požadovaném propečení) a můžeme servírovat

  4. Plněné rolky z flank steaku rozřízneme šikmo na poloviny, přendáme na nahřáté talíře a obložíme Cibulovým chutney. Podáváme s bramborem připraveným na oblíbený způsob a čerstvým zeleninovým salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!