Plněné slané minihamburgery recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

1 lžička cukr
3 stroužky česnek
sůl
1 špetka sůl
1 ks vejce
1 ks vejce
30 g máslo
125 g máslo
300 ml mléko
30 g droždí
125 g lučina
sezam
500 g polohrubá mouka
maso nebo uzenina
čínské zelí nebo hlávkový salát

Postup přípravy receptu

  1. Z mouky, mléka, másla, vejce, tuku, droždí, cukru a soli vypracujeme těsto, necháme vykynout a rozválíme na 1,5 cm silnou placku. Vykrajujeme kolečka 3 - 3,5 cm, potřeme rozšlehaným vejcem a sypeme sezamem. Na plechu necháme ještě 10 minut kynout a vložíme do trouby na 200 °C vyhřáté. Pečeme 15 minut

  2. Mezitím si připravíme náplň, na kterou do pěny vyšleháme máslo, lučinu, prolisované stroužky českého česneku a sůl

  3. Po vychladnutí rozkrojíme žemličky ve 2/3, plníme přes špičku slanou náplní, na lístek salátu vložíme placičku z mletého masa. Můžeme použít karbanátek velikosti hamburgeru, obalený a opečený miniřízeček z kuřecího nebo ryby. Ale dá se použít i klobása či salám

  4. Plněné slané minihamburgery podáváme jako chuťovku, při slavnostních příležitostech se blýsknete originalitou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!