Nádivka podle mojí maminky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 špetka sůl
2 ks vejce
0 ks máslo
4 ks houska
1 špetka muškátový květ
1 hrst anglická slanina
1 hrst petrželová nať
1 hrst celerová nať
1 hrst čerstvá pažitka
podle potřeby
mléko
tuk na vymazání

Postup přípravy receptu

  1. Housky nebo rohlíky nakrájíme a namočíme do mléka.

  2. 1/4 másla utřeme se solí, petrželovou natí, celerovou natí, nasekanou pažitkou (čím víc druhů zeleného, tím líp), přidáme trošku muškátového květu, na kostičky nakrájenou anglickou slaninu a žloutky. Z bílků ušleháme sníh. Vše na nádivku smícháme dohromady a podle potřeby ještě dosolíme.

  3. Nádivku podle mojí maminky přendáme do vymazaného pekáčku a pečeme na 180 °C dozlatova.

  4. Nádivka podle mojí maminky je opravdu výborná, a to za tepla i za studena.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!