Velikonoční nádivka s uzeným masem a medvědím česnekem recept

Apetit Recepty přílohy

Suroviny na recept

2 špetky sůl
4 ks vejce
1 hrnek mléko
1 ks cibule
1 lžíce sádlo
1 ks prášek do pečiva
7 ks rohlík
1 špetka pepř
1 špetka muškátový oříšek
300 g uzené maso
2 hrstě medvědí česnek

Postup přípravy receptu

  1. Den staré rohlíky namočíme v mléce, přidáme vejce, sůl, pepř a nastrouhaný muškátový oříšek. Utvoříme směs, která bude svou konzistencí tak akorát, ani příliš hustá, ani naopak řídká. Přidáme na sádle a na cibuli osmahnuté uzené maso nakrájené na kostičky, dobře promícháme, nakonec přidáme dobře omyté a nadrobno nasekané čerstvé listy medvědího česneku a prášek do pečiva. Podle chuti dosolíme

  2. Směs na nádivku nalijeme do silikonové formy na bábovku (či jiné formy) a pečeme v troubě dozlatova, hotovou nádivku zkontrolujeme špejlí, pokud je suchá a nelepí, nádivka je upečená

  3. Velikonoční nádivku s uzeným masem a medvědím česnekem vyklopíme a necháme vychladnout. Nádivku podáváme samotnou nebo k pečenému masu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!