Velikonoční nádivka s uzeným masem a medvědím česnekem recept
Apetit Recepty přílohySuroviny na recept
- 2 špetky sůl 4 ks vejce 1 hrnek mléko 1 ks cibule 1 lžíce sádlo 1 ks prášek do pečiva 7 ks rohlík 1 špetka pepř 1 špetka muškátový oříšek 300 g uzené maso 2 hrstě medvědí česnek
Postup Velikonoční nádivka s uzeným masem a medvědím česnekem
Postup přípravy receptu
-
Den staré rohlíky namočíme v mléce, přidáme vejce, sůl, pepř a nastrouhaný muškátový oříšek. Utvoříme směs, která bude svou konzistencí tak akorát, ani příliš hustá, ani naopak řídká. Přidáme na sádle a na cibuli osmahnuté uzené maso nakrájené na kostičky, dobře promícháme, nakonec přidáme dobře omyté a nadrobno nasekané čerstvé listy medvědího česneku a prášek do pečiva. Podle chuti dosolíme
Směs na nádivku nalijeme do silikonové formy na bábovku (či jiné formy) a pečeme v troubě dozlatova, hotovou nádivku zkontrolujeme špejlí, pokud je suchá a nelepí, nádivka je upečená
Velikonoční nádivku s uzeným masem a medvědím česnekem vyklopíme a necháme vychladnout. Nádivku podáváme samotnou nebo k pečenému masu.