Mušle na kořenové zelenině recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 kg mušle
omáčka
2 stroužky česnek
máslo
4 ks cibule
2 snítky tymián
4 ks mrkev
2 ks petržel
bobkový list
4 dl bílé víno
kari koření
1 ks malý celer
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Mušle necháme před přípravou cca půl hodiny stát ve vodě. Mušle, které se nezavřou, vyhodíme. Mušle očistíme kartáčkem a zbavíme řas.

  2. Připravíme si zeleninu, kterou očistíme a nakrájíme na větší kusy. Cibuli osmažíme na másle, přidáme celer, mrkev, petržel a k dochucení bobkový list, tymián a kari koření. Do kastrolu nasypeme mušle, opepříme, osolíme, nalijeme bílé víno a přidáme nahrubo nakrájený česnek. Mušle na kořenové zelenině dusíme na mírném ohni 45 minut a mezitím promícháváme. Mušle, které se při vaření neotevřely, vyhodíme.

  3. Hotové mušle na kořenové zelenině podáváme s čerstvou bagetou, k pití se hodí bílé víno.

  4. Jiná verze receptu: Postup dodržíme, jen po uvaření mušle vyjmeme, vyloupeme je a směs ze zeleniny zalijeme smetanou. Mušle vrátíme zpět do omáčky a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!