Mušle na kořenové zelenině recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 4 kg mušle omáčka 2 stroužky česnek máslo 4 ks cibule 2 snítky tymián 4 ks mrkev 2 ks petržel bobkový list 4 dl bílé víno kari koření 1 ks malý celer mletý černý pepř
Postup Mušle na kořenové zelenině recept
Postup přípravy receptu
-
Mušle necháme před přípravou cca půl hodiny stát ve vodě. Mušle, které se nezavřou, vyhodíme. Mušle očistíme kartáčkem a zbavíme řas.
Připravíme si zeleninu, kterou očistíme a nakrájíme na větší kusy. Cibuli osmažíme na másle, přidáme celer, mrkev, petržel a k dochucení bobkový list, tymián a kari koření. Do kastrolu nasypeme mušle, opepříme, osolíme, nalijeme bílé víno a přidáme nahrubo nakrájený česnek. Mušle na kořenové zelenině dusíme na mírném ohni 45 minut a mezitím promícháváme. Mušle, které se při vaření neotevřely, vyhodíme.
Hotové mušle na kořenové zelenině podáváme s čerstvou bagetou, k pití se hodí bílé víno.
Jiná verze receptu: Postup dodržíme, jen po uvaření mušle vyjmeme, vyloupeme je a směs ze zeleniny zalijeme smetanou. Mušle vrátíme zpět do omáčky a podáváme.