Spaghetti s mušlemi vongole recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
sůl
máslo
petrželka
1 ks feferonka
špagety
bílé víno
olivový olej
cherry rajčátka
400 g mušle vongole

Postup přípravy receptu

  1. Ve vroucí osolené vodě uvaříme špagety do podoby al dente

  2. V pánvi na olivovém oleji orestujeme na plátky nakrájené dva stroužky česneku a kousek nasekané feferonky. Jakmile česnek chytí mírně barvu, vhodíme do pánve mušle vongole, zalijeme bílým vínem a přikryjeme pokličkou. Mušle se po chvilce otevřou, ty, které zůstanou zavřené, vyhodíme

  3. Do pánve přidáme nakrájená cherry rajčátka. Mušle vyndáme do mísy, aby se nepřevařily a necháme svařit omáčku asi na polovinu. Pak omáčku zjemníme kouskem másla. Přimícháme uvařené těstoviny, vrátíme do pánve i mušle a přidáme velkou dávku nasekané petržele

  4. Těstoviny servírujeme ve velké míse takzvaným rodinným stylem

  5. Zdroj: iPrima.cz - Teď vaří šéf!


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!