Mrkvový nákyp s tvarohem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
1 ks vejce
0 dl rum
10 g tuk
0 dl smetana
70 g mrkev
20 g vanilkový cukr
citronová kůra
pomerančová kůra
30 g tučný tvaroh
5 g mouka na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. Mrkev uvaříme a nastrouháme najemno. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutek od bílku. Žloutek utřeme s tukem, cukrem, solí a postupně přimícháváme tvaroh se smetanou. Přidáme uvařenou mrkev a opatrně vmícháme z bílků vyšlehaný sníh, kůru a rum.

  2. Hmotu dáme do vysypané formy a buď mrkvový nákyp vaříme ve vodní lázni nebo pečeme v troubě.

  3. Mrkvový nákyp s tvarohem ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!