Mrkvový nákyp recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 ks vejce 80 g ementál 160 g mrkev 120 g smetana ke šlehání 40 g vepřová vařená šunka podle chuti sůl mletý pepř
Postup Mrkvový nákyp recept
Postup přípravy receptu
-
Mrkve oloupeme, nakrájíme na plátky a povaříme v osolené vodě doměkka. Vývar slijeme a mrkve na jemno rozmixujeme.
V míse ušleháme vejce, přidáme čerstvou smetanu, mrkvovou směs, na kousíčky nakrájenou šunku a strouhaný sýr (nejlépe ementál). Mrkvovou směs podle chuti osolíme, opepříme a důkladně promícháme.
Směs na mrkvový nákyp nalijeme do formiček a pečeme zhruba 20 minut při teplotě 170 °C.
Mrkvový nákyp podáváme jako lehký hlavní chod.