Mrkvový nákyp recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks vejce
80 g ementál
160 g mrkev
120 g smetana ke šlehání
40 g vepřová vařená šunka
podle chuti
sůl
mletý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Mrkve oloupeme, nakrájíme na plátky a povaříme v osolené vodě doměkka. Vývar slijeme a mrkve na jemno rozmixujeme.

  2. V míse ušleháme vejce, přidáme čerstvou smetanu, mrkvovou směs, na kousíčky nakrájenou šunku a strouhaný sýr (nejlépe ementál). Mrkvovou směs podle chuti osolíme, opepříme a důkladně promícháme.

  3. Směs na mrkvový nákyp nalijeme do formiček a pečeme zhruba 20 minut při teplotě 170 °C.

  4. Mrkvový nákyp podáváme jako lehký hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!