Zelňačka s brambory a fazolemi recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

2 ks brambory
1 ks cibule
1 lžíce mouka
1 špetka kmín
1 sklenice voda
1 špetka pepř mletý
500 g zelí kysané
2 špetky Podravka
600 g předvařené fazole

Postup přípravy receptu

  1. Do 1,5 litru vody dáme vařit 2 střední brambory, 60 dkg bílých předvařených fazolí, jednu cibuli nakrájenou na jemno, kmín, trochu mletého pepře (nemusí být) osolíme Podravkou nebo mořskou solí (je to zdravější) a uvaříme do měkka

  2. Ze sáčku vyjmeme 500 g kysaného zelí, vymačkáme z něho šťávu a pokrájíme ho. Vložíme do hrnce s uvařenými bramborami a opět vaříme. Dle potřeby přidáme vodu. Můžeme přidat trochu červené papriky pro barvu, ale nedávám ji

  3. Někdy je polévka hustá sama o sobě, ale ještě je možné ji zahustit hladkou moukou, kterou předem rozmícháme se studenou vodou, aby nám nevznikly žmolky. Lze použít i celozrnnou mouku

  4. Můžeme jíst samotné nebo s pečivem. S celozrným rohlíkem je to zdravá a velmi chutná večeře. Máme ji všichni rádi. Dobrou chuť.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!