Mrkvový krém s pomerančem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks cibule
1 svazeček kopr
2 ks pomeranč
250 g mrkev
400 ml zeleninový vývar
130 ml smetana na vaření
podle chuti
cukr
sůl
bílý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Oloupanou mrkev nakrájíme nahrubo. Oloupanou cibuli nasekáme najemno. Z jednoho důkladně omytého pomeranče nastrouháme kůru a vymačkáme šťávu. Druhý pomeranč oloupeme nožíkem, abychom se zbavili i bílé slupky na pomeranči. Pomeranč rozdělíme na měsíčky. Kopr nasekáme najemno.

  2. Na másle zpěníme nasekanou cibulku a podlijeme troškou vývaru. Přidáme nakrájenou mrkev, dolijeme zbytek vývaru a pomalu vaříme alespoň 15 - 20 minut.

  3. Ponorným mixerem mrkev rozmixujeme na krém. Přidáme smetanu, pomerančovou šťávu, kopr a krátce provaříme. Krém dochutíme solí, pepřem a cukrem. Mrkvový krém s pomerančem před podáváním promícháme.

  4. Mrkvový krém rozdělíme do mističek a ozdobíme měsíčky pomeranče. Mrkvový krém s pomerančem ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!