Uzené maso se špenátem a bramborovými špalíčky recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

6 stroužků česnek
česnek
2 lžičky sůl
sůl
1 ks vejce
1 ks vejce
3 ks brambory
2 ks cibule
2 dl smetana
sádlo
1 kostka masox
10 dkg hladká mouka
15 dkg hrubá mouka
mletý černý pepř
400 g špenátový protlak
1 lžíce dětská krupice
3 ks uzené plátky

Postup přípravy receptu

  1. Cibule oloupeme a nakrájíme nadrobno. Česnek oloupeme a nakrájíme na plátky

  2. Na pánvi dozlatova orestujeme 1 nakrájenou cibuli a na ní orestujeme uzené plátky po obou stranách. Mírně podlijeme, přidáme česnek nakrájený na plátky a pomalu dusíme doměkka

  3. Špenátový protlak necháme rozmrazit, lehce podlijeme vodou, přidáme 1/2 kostky masoxu a chvíli necháme provařit. Osmažíme si 1 nakrájenou cibuli, zasypeme hladkou moukou a takto připravenou jíšku vlijeme do rozvařeného špenátu. Za stálého míchání necháme provařit, přidáme rozkvedlané vejce, smetanu a ochutíme utřeným česnekem, solí a pepřem

  4. Uvaříme si tři střední brambory ve slupce, vychladíme, oloupeme a nastrouháme najemno. Přidáme 1 vejce, lžíci dětské krupice, hrubou mouku, osolíme a vypracujeme hladké těsto, ze kterého vyvalíme tenčí válečky. Ty nakrájíme asi na 2 cm kolečka, vidličkou vtiskneme otisk na straně řezu a vložíme do vroucí vody. Uvařené špalíčky vytáhneme a omastíme sádlem. Špalíčky poklademe na talíř, přidáme špenát, uzený plátek a omastíme cibulí z uzeného masa

  5. Uzené maso se špenátem a bramborovými špalíčky podáváme jako chutný vydatný pokrm.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!