Uzené kolínko v polévce se zeleninou recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

4 stroužky česnek
sůl
5 - 6 ks brambory
2 ks mrkev
2 ks bobkový list
1 ks velká cibule
3 snítky petrželová nať
3 snítky čerstvý tymián
1 ks řapíkatý celer
mletý černý pepř
1/2 ks bílá ředkev
6 kuliček celý černý pepř
1/4 hlávky bílé hlávkové zelí
1 ks malé uzené vepřové koleno
1/4 hlávky brololice nebo květák

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové koleno očistíme, omyjeme a vložíme do studené vody. Přivedeme k varu a po 15 minutách vodu zcela slijeme. Nyní koleno opět zalijeme čerstvou studenou vodou, přidáme celý pepř, bobkový list, česnek a cibuli. Zvolna vaříme do změknutí masa

  2. Mezitím si připravíme zeleninu. Brambory, bílou ředkev a karotku oloupeme a omyjeme. Brokolici, zelí a řapíkatý celer očistíme a nakrájíme na větší kousky

  3. Měkké koleno vyjmeme z vývaru a libové maso obereme. Ve vývaru uvaříme doměkka veškerou zeleninu spolu se snítkou tymiánu a petrželové natě. Měkkou zeleninu scedíme

  4. Na dno hlubokých talířů rozprostřeme uvařenou zeleninu, na kterou klademe měkké maso a vše zalijeme vývarem

  5. Uzené kolínko v polévce se zeleninou podáváme teplé s pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!