Mrkvový koláč s mletým masem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2-3 ks vejce
200 ml smetana
4 ks mrkev
500 g mleté maso
150 g tvrdý sýr
podle chuti
česnek
sůl
bylinky
mletý pepř
mletá sladká paprika
podle potřeby
olej
těsto
1 špetka sůl
1 ks vejce
300 g hladká mouka
200 g tuk na pečení

Postup přípravy receptu

  1. Z mouky, tuku na pečení nebo másla, vejce a soli vypracujeme těsto, zabalíme ho do fólie a necháme asi půl hodiny v lednici odležet. Poté těsto rozválíme na plát.

  2. Mrkev očistíme a nakrájíme na kolečka. Mleté maso osmahneme na oleji, okořeníme, přidáme mrkev a opékáme dalších 5 minut.

  3. Troubu rozehřejeme asi na 200 °C a formu o průměru 26 cm vymažeme máslem.

  4. Formu vyložíme rozváleným těstem, propícháme ho vidličkou a maso s mrkví na něj rozprostřeme. Prolisovaný česnek smícháme se smetanou, vejci a bylinkami, nalijeme na maso, posypeme nastrouhaným sýrem a pečeme asi 45 minut v rozpálené troubě.

  5. Dozlatova upečený mrkvový koláč s mletým masem podáváme teplý i studený. Je skvělou chuťovkou i večeří.

  6. Co tak zkusit slaný koláč trochu jinak? Více v našem videu zde


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!