Mrkvový koláč s mletým masem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2-3 ks vejce 200 ml smetana 4 ks mrkev 500 g mleté maso 150 g tvrdý sýr podle chuti česnek sůl bylinky mletý pepř mletá sladká paprika podle potřeby olej těsto 1 špetka sůl 1 ks vejce 300 g hladká mouka 200 g tuk na pečení
Postup Mrkvový koláč s mletým masem recept
Postup přípravy receptu
-
Z mouky, tuku na pečení nebo másla, vejce a soli vypracujeme těsto, zabalíme ho do fólie a necháme asi půl hodiny v lednici odležet. Poté těsto rozválíme na plát.
Mrkev očistíme a nakrájíme na kolečka. Mleté maso osmahneme na oleji, okořeníme, přidáme mrkev a opékáme dalších 5 minut.
Troubu rozehřejeme asi na 200 °C a formu o průměru 26 cm vymažeme máslem.
Formu vyložíme rozváleným těstem, propícháme ho vidličkou a maso s mrkví na něj rozprostřeme. Prolisovaný česnek smícháme se smetanou, vejci a bylinkami, nalijeme na maso, posypeme nastrouhaným sýrem a pečeme asi 45 minut v rozpálené troubě.
Dozlatova upečený mrkvový koláč s mletým masem podáváme teplý i studený. Je skvělou chuťovkou i večeří.
Co tak zkusit slaný koláč trochu jinak? Více v našem videu zde