Mrkvový guláš s pivem a hovězími kostkami recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1 špetka cukr
olej
sůl
1 ks cibule
1 lžička tymián
8 ks mrkev
3 ks bobkový list
mletý pepř
2 lžíce hladká mouka
1 kg hovězí maso
500 ml černé pivo
1 kostka hovězí masox

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninu a maso podle potřeby očistíme. Maso nakrájíme na kostky, cibuli na kostičky, mrkev na kolečka

  2. Ve větším litinovém hrnci opečeme ze všech stran kostky hovězího masa. Poté maso vyjmeme a ve výpeku osmažíme cibuli a mrkev. Vše zasypeme moukou, zamícháme, přisypeme zpět maso. Mrkvový guláš podlijeme pivem, přidáme rozdrobenou kostku masoxu a veškeré koření, povaříme

  3. Mrkvový guláš s pivem a hovězími kostkami přiklopíme poklicí a dáme asi na 2,5 hodiny do trouby rozpálené na 160 °C. Upečený guláš vyjmeme z trouby a můžeme servírovat

  4. Mrkvový guláš s pivem a hovězími kostkami podáváme s brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!