Kynutá buchta s náplní recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 2 lžíce olej sůl 1 ks vejce 1 lžíce rum 2 ks žloutek 2 dl mléko 1 dl mléko 3 lžíce cukr krupice 1 lžíce cukr moučka ovoce 2 balíčky vanilkový cukr 30 dkg hladká mouka citronová kůra 20 dkg polohrubá mouka 1 balíček měkký tvaroh 2 lžíce rozpuštěné máslo 2 lžičky sušené droždí 30 dkg mleté vlašské ořechy skořicový cukr drobenka 1 balíček pudinkový prášek
Postup Kynutá buchta s náplní
Postup přípravy receptu
-
Zaděláme si těsto a necháme ho na teplém místě kynout
Mezitím si připravíme nádivku z tvarohu, ořechů, mléka, rumu, vejce, vanilkového cukru, 3 lžíc cukru krupice, pudinkového prášku a citronové kůry. Všechno pěkně zamícháme
Vykynuté těsto rozválíme na plát 1x větší než je plech. Na polovinu těsta rozetřeme nádivku. Posypeme rozinkami, pokapeme rozpuštěným máslem. Těsto přeložíme a dáme na plech, který jsme vyložili papírem a ještě omastili. Omastíme i boky plechu. Povrch těsta poklademe různé ovoce. Použila jsem švestky a hrušky. Vše posypeme drobenkou a skořicovým cukrem. Kynutou buchtu dáme do vyhřáté trouby na 180 °C asi na 50 minut
Hotovou kynutou buchtu s náplní nakrájíme a můžeme podávat.