Kynutá buchta s náplní recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

2 lžíce olej
sůl
1 ks vejce
1 lžíce rum
2 ks žloutek
2 dl mléko
1 dl mléko
3 lžíce cukr krupice
1 lžíce cukr moučka
ovoce
2 balíčky vanilkový cukr
30 dkg hladká mouka
citronová kůra
20 dkg polohrubá mouka
1 balíček měkký tvaroh
2 lžíce rozpuštěné máslo
2 lžičky sušené droždí
30 dkg mleté vlašské ořechy
skořicový cukr
drobenka
1 balíček pudinkový prášek

Postup přípravy receptu

  1. Zaděláme si těsto a necháme ho na teplém místě kynout

  2. Mezitím si připravíme nádivku z tvarohu, ořechů, mléka, rumu, vejce, vanilkového cukru, 3 lžíc cukru krupice, pudinkového prášku a citronové kůry. Všechno pěkně zamícháme

  3. Vykynuté těsto rozválíme na plát 1x větší než je plech. Na polovinu těsta rozetřeme nádivku. Posypeme rozinkami, pokapeme rozpuštěným máslem. Těsto přeložíme a dáme na plech, který jsme vyložili papírem a ještě omastili. Omastíme i boky plechu. Povrch těsta poklademe různé ovoce. Použila jsem švestky a hrušky. Vše posypeme drobenkou a skořicovým cukrem. Kynutou buchtu dáme do vyhřáté trouby na 180 °C asi na 50 minut

  4. Hotovou kynutou buchtu s náplní nakrájíme a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!