Mrkvové řízečky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks vejce
olej na smažení
5 lžic ovesné vločky
4 ks brambory (velké)
4 ks mrke (velká)
omáčka
3 stroužky česnek
1 ks cibule
1 kelímek bílý jogurt
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
na obalení
1 ks vejce
2 lžíce hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Mrkev a brambory oloupeme a nastrouháme nahrubo. Přidáme ovesné vločky, vejce, sůl, pepř, promícháme a necháme chvilku odpočinout.

  2. Mezitím si z vejce a mouky připravíme těstíčko. Také si oloupeme cibuli a česnek. Cibuli nasekáme nadrobno a česnek prolisujeme. Cibuli a česnek smícháme s jogurtem a podle chuti okořeníme solí a pepřem. Omáčku dáme do lednice vychladit.

  3. Rozpálíme pánev a přidáme olej. Z hmoty tvarujeme malé placičky, které obalujeme v těstíčku a ihned smažíme.

  4. Řízečky podáváme s omáčkou a vhodnou přílohou jsou brambory v jakékoliv úpravě.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!