Paprikovo-mrkvové rizoto recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
1 lžíce petrželka
4 - 5 ks mrkev
4 lžíce olivový olej
1 ks zelená paprika
1 svazek jarní cibulka
300 g dlouhozrnná rýže
mletý barevný pepř
4 - 5 ks bílá paprika

Postup přípravy receptu

  1. Menší mrkve oškrábeme a nakrájíme na kolečka. Jarní cibulku očistíme a nakrájíme i s částí natě nadrobno. Papriky omyjeme, zbavíme středu a semínek a nakrájíme na kostky

  2. V hrnci rozehřejeme olej a nejprve osmahneme cibulku. Přidáme mrkev a orestujeme, poté přidáme papriku a znovu krátce orestujeme. Vsypeme propláchnutou rýži, sůl a zalijeme vodou asi 2 cm nad hladinu. Paprikovo-mrkvové rizoto dusíme cca 15 minut za občasného promíchání. Nakonec paprikovo-mrkvové rizoto dochutíme čerstvě mletým barevným pepřem a nadrobno nasekanou petrželkou. Nemáme-li čerstvou, použijeme sušenou petrželku

  3. Paprikovo-mrkvové rizoto přendáme na talíře a teplé podáváme. Můžeme doplnit nastrouhaným sýrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!