Bratislavský hovězí plátek s houskovým knedlíkem recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
-
cukr
sůl
ocet
1 ks cibule
20 g celer
500 g mrkev
20 g petržel
15 dkg hladká mouka
2 ks sterilované okurky
4 ks hovězí plátek
1 ks rajský protlak
1 ks sterilovaný hrášek
mletý černý pepř
Postup Bratislavský hovězí plátek s houskovým knedlíkem
Postup přípravy receptu
-
Hovězí plátek si naklepeme, osolíme a opepříme. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Kořenovou zeleninu (mrkev, celer, petržel) očistíme a nastrouháme. Část mrkve nakrájíme na kostičky. Sterilované okurky nakrájíme také na kostičky
Na rozpáleném sádle opečeme hovězí plátek po obou stranách. Opečené maso vyjmeme a přidáme nakrájenou cibuli a nastrouhanou kořenovou zeleninu. Vše dohromady zarestujeme, přidáme rajský protlak a zalijeme vodou. Vložíme orestované maso, bobkový list, nové koření a dusíme doměkka
Než nám maso změkne, připravíme si zeleninovou vložku. Na másle orestujeme mrkev nakrájenou na kostičky, sterilované okurky, hrášek a zlehka podusíme doměkka. Ze základu vyjmeme měkké maso, bobkový list a nové koření. Základ rozmixujeme, necháme zavařit a zahustíme hladkou moukou. Necháme provařit a přidáme smetanu, dochutíme solí, cukrem, octem a nakonec přidáme zeleninovou vložku
Bratislavský hovězí plátek podáváme s houskovým knedlíkem.