Brazilská bábovka recept

Apetit Recepty dezerty

Suroviny na recept

6 ks vejce
3 ks limetka
1 ks limetka
2 lžíce cukr krupice
50 g cukr moučka
150 g cukr moučka
350 g polohrubá mouka
100 g škrobová moučka
200 g hnědý cukr
1 lžička kypřící prášek do pečiva
300 g změklé máslo
1 lžíce bílý rum
100 ml bílý rum
2 lžíce meruňkový džem

Postup přípravy receptu

  1. Limetky dobře omyjeme, ostrouháme kůru a vymačkáme šťávu

  2. Z bílků vyšleháme tuhý sníh a zlehka do něj vmícháme moučkový cukr. Hnědý cukr utřeme s máslem a po jednom zašleháváme žloutky, přidáme limetkovou šťávu, kůru a alkohol. Dáme si stranou 1 lžíci sněhu. Zbylý sníh, mouku s práškem do pečiva a škrobovou moučku vmícháme do krému

  3. Těstem naplníme vymazanou a strouhankou vysypanou formu. Brazilskou bábovku pečeme přibližně 55 minut na 175 °C. Po upečení vyklopíme a bábovku potřeme rozehřátým meruňkovým džemem

  4. Limetku na polevu také ostrouháme a vymačkáme šťávu. Kůru smícháme se 2 lžícemi cukru. Moučkový cukr utřeme s 1 lžící odloženého sněhu, limetkovou šťávou a alkoholem. Touto polevou brazilskou bábovku polijeme a posypeme sladkou kůrou. Polevu na brazilské bábovce necháme zatuhnout a krájíme na řezy.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!