Bratislavské vepřové plecko recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
-
sůl
500 ml mléko
1 dl smetana
40 g celer
100 g sádlo
40 g mrkev
70 g rajčatový protlak
5 lžic hladká mouka
2 ks větší cibule
citronová šťáva
50 g sterilované okurky
40 g sterilovaný hrášek
600 g vepřové plecko
Postup Bratislavské vepřové plecko
Postup přípravy receptu
-
Maso srolujeme, převážeme nití a osolíme
Cibuli nakrájenou na kostičky osmahneme na oleji. Když je růžová, necháme na ní ze všech stran opéct maso. Přidáme protlak, podlijeme vodou a dusíme doměkka. Měkké maso vyjmeme a nakrájíme na plátky. Šťávu necháme vydusit na tuk, zaprášíme moukou, osmahneme a zalijeme vodou. Přidáme citronovou šťávu a provaříme. Během vaření přidáme mléko, smetanu a osolíme. V závěru omáčku přecedíme a přidáme povařenou zeleninu. Krátce společně prohřejeme, nezapomeneme vrátit nazpátek i plátky masa
Bratislavské vepřové plecko podáváme s houskovým knedlíkem.