Bratislavské vepřové plecko recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
500 ml mléko
1 dl smetana
40 g celer
100 g sádlo
40 g mrkev
70 g rajčatový protlak
5 lžic hladká mouka
2 ks větší cibule
citronová šťáva
50 g sterilované okurky
40 g sterilovaný hrášek
600 g vepřové plecko

Postup přípravy receptu

  1. Maso srolujeme, převážeme nití a osolíme

  2. Cibuli nakrájenou na kostičky osmahneme na oleji. Když je růžová, necháme na ní ze všech stran opéct maso. Přidáme protlak, podlijeme vodou a dusíme doměkka. Měkké maso vyjmeme a nakrájíme na plátky. Šťávu necháme vydusit na tuk, zaprášíme moukou, osmahneme a zalijeme vodou. Přidáme citronovou šťávu a provaříme. Během vaření přidáme mléko, smetanu a osolíme. V závěru omáčku přecedíme a přidáme povařenou zeleninu. Krátce společně prohřejeme, nezapomeneme vrátit nazpátek i plátky masa

  3. Bratislavské vepřové plecko podáváme s houskovým knedlíkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!