Mrkvové kari recept

Apetit Recepty omáčky

Suroviny na recept

sůl
máslo
tymián
1 kg mrkev
40 g zázvor
mletý pepř
citronová šťáva
300 ml zeleninový vývar
75 g smetana ke šlehání
2 svazky jarní cibulka
125 ml pomerančová šťáva

Postup přípravy receptu

  1. Mrkev očistíme a nastrouháme na jemném struhadle, stejně postupujeme s oloupaným zázvorem. Cibulku očistíme a nakrájíme na kolečka. Z pomeranče vymačkáme šťávu. Smetanu ušleháme do tuha

  2. Nastrouhanou mrkev a zázvor vsypeme do hrnce, ve kterém jsme rozpustili kousek másla a orestujeme. Obsah v hrnci osolíme, opepříme, zalijeme domácím zeleninovým vývarem a 10 minut dusíme. Poté můžeme mrkvové kari rozmixovat, ale můžeme nechat i v této podobě. Mrkvové kari dochutíme tymiánem, citronovou a pomerančovou šťávou a kolečky cibulek. Krátce prohřejeme a zjemníme ušlehanou smetanou (rozmixovanou variantu)

  3. Mrkvové kari podáváme s těstovinami či jinou přílohou podle chuti

  4. Foto: Shutterstock.com


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!