Jitrnicový prejt se zelím recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
1/2 kostky máslo
10 ks brambory
1,5 dl mléko
3 ks cibule
1 dl voda
pepř
300 g kyselé zelí
1 balíček jitrnicový prejt

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si brambory, které uvaříme doměkka. Svaříme si mléko a vyšleháme bramborovou kaši

  2. Zároveň si vyndáme z obalu jitrnicový prejt a nakrájíme ho na několik dílů. Vložíme do kastrolku a zalijeme malým množstvím vody. Necháme prejt rozpustit, mírně jej přisolíme, opepříme a chvíli povaříme

  3. Na másle osmahneme dozlatova cibulku

  4. Podáváme bramborovou kaši doplněnou smaženou cibulkou, jitrnicový prejt a studené kyselé zelí.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!