Jitrnice na pivě recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

olej
sůl
1/4 ks celer
2 hrnky pivo
1 ks mrkev
1 ks petržel
bobkový list
4 ks jitrnice
1 lžíce hladká mouka
sojová omáčka
celý pepř
2 lžíce strouhaný perník

Postup přípravy receptu

  1. Mrkev, celer a petržel očistíme a oloupeme. Zeleninu nakrájíme na přibližně stejně velké kousky

  2. Pivo přivedeme do varu, přidáme k němu pepř, bobkový list a nakrájenou zeleninu. Zeleninu asi 5 minut povaříme, potom vmícháme strouhaný perník promíchaný s moukou a znovu povaříme. Omáčku prolisujeme přes síto a na závěr ji dochutíme solí, pepřem a sójovou omáčkou (podle chuti)

  3. Jitrnice opečeme na rozehřátém oleji, až budou krásně zlatavé

  4. Opečené jitrnice rozdělíme na talíře a přelijeme připravenou omáčkou. Jitrnice na pivě nejlépe chutnají s čerstvým chlebem

  5. Foto: Shutterstock.com


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!