Mini omeletky s hlívou ústřičnou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

2 lžíce olej
sůl
4 ks vejce
1/2 - 1 dl mléko
1 lžíce pažitka
2 lžíce pórek
250 - 300 g hlíva ústřičná
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Hlívu očistíme a nakrájíme na drobné kousíčky. Pórek očistíme, nakrájíme nadrobno a 2 vrchovaté lžíce pórku osmahneme na oleji. Přidáme hlívu, trošku podlijeme, osolíme, opepříme a podusíme doměkka

  2. Vejce rozšleháme s mlékem, solí, pepřem a jedlou sodou. Přidáme nadrobno nasekanou pažitku a vmícháme podušenou hlívu

  3. Na lívanečníku (v každém kolečku) rozehřejeme trochu oleje, vlijeme malou naběračku vaječné směsi s hlívou a necháme pár minut opékat, poté omeletky otočíme a ještě asi minutku opékáme i z druhé strany

  4. Mini omeletky s hlívou ústřičnou podáváme s čerstvým pečivem jako hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!