Smetanová mini crostata s marmeládou recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

150 g cukr
1 špetka sůl
2 ks vejce
100 g máslo
marmeláda
1 ks žloutek
1 lžíce mléko
500 g hladká mouka
1 lžička citronová kůra
1 lžička kypřící prášek do pečiva
100 ml čerstvá smetana

Postup přípravy receptu

  1. Do mísy prosejeme hladkou mouku. Studené máslo krájíme na kousíčky, vhodíme k mouce a začneme rukama zpracovávat. Přidáváme sůl, cukr, prášek do pečiva, nastrouhanou kůru z bio citronu, vejce a smetanu. Těsto zpracujeme na bochníček, zabalíme do potravinářské fólie a necháme 30 minut v lednici odpočinout

  2. Připravíme si 6 menších kulatých formiček, které vymažeme máslem a vysypeme moukou. Z většího kusu těsta vyválíme slabý plát a vykrajujeme stejné porce podle našich forem. Z menší části těsta vytvoříme mřížky

  3. Těsto vložíme do forem, potřeme marmeládou a přikryjeme mřížkami. Mřížky potřeme žloutkem rozšlehaným se lžící mléka

  4. Mini crostaty pečeme asi 20 minut dozlatova v troubě předehřáté na 180 °C

  5. Smetanová mini crostata s marmeládou je výborná u kávy i čaje.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!