Minestrone po Česku recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

100 g slanina
3 stroužky česnek
sůl
1 ks cibule
70 g sýr
100 g špagety
zelená petrželka
150 g rajský protlak
mletý černý pepř
1 kostka bujon
200 g zeleniny (mrkev, petržel, květák, brokolice, kedlubna)

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli, česnek a ostatní zeleninu očistíme. Cibuli nasekáme nadrobno. Česnek prolisujeme a zeleninu nakrájíme na kostičky. Slaninu nakrájíme na kostičky.

  2. V hrnci nasucho orestujeme slaninu. Přidáme cibuli a zeleninu a vše krátce orestujeme. Základ zalijeme vodou, přidáme bujonovou kostku a nalámeme do polévky špagety. Nakonec přidáme česnek a protlak. Vše vaříme asi 20 minut.

  3. Mezitím si nastrouháme sýr.

  4. Polévku podle potřeby dochutíme a před podáváním posypeme zelenou petrželkou a na každou porci zdobíme trochou strouhaného sýru.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!