Minestrone s kukuřičnými plackami recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

1 stroužek česnek
2 stroužky česnek
olej
sůl
2 ks vejce
2 lžíce máslo
1 ks paprika
500 g rajčata
1/2 ks cuketa
1 ks mrkev
1 lžíce rajčatový protlak
2 lžíce šalotka
800 ml zeleninový vývar
2 hrnky zeleninový vývar
1 hrneček mražený hrášek
1 špetka sušený tymián
1 hrneček sterilovaná kukuřice
1 ks červená cibule
mletý černý pepř
1 hrnek instantní polenta
mleté chill

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si zeleninovou polévku minestrone. Oloupanou cibuli, česnek a chilli papričku nasekáme nadrobno. Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na kousky. Očištěnou papriku, cuketu a mrkev nakrájíme na kostičky. Na másle podusíme mražený hrášek, který ochutíme solí a pepřem. Konzervovanou kukuřici necháme na sítku okapat

  2. V hrnci na oleji osmahneme cibuli, česnek a chilli papričku. Pak přidáme papriku, mrkev, cuketu a nakrájená rajčata, vše osolíme, opepříme, ochutíme špetkou sušeného tymiánu a dusíme doměkka. Podle potřeby zeleninu podllijeme malým množstvím vývaru. Měkkou zeleninu rozmixujeme, přidáme rajčatový protlak, zalijeme vývarem a ještě asi 15 minut povaříme. Nakonec do polévky vložíme okapanou kukuřici a dušený zelený hrášek, dochutíme mletým chilli a solí a prohřejeme

  3. Připravíme si kukuřičné placky. V hluboké pánvi necháme rozpustit máslo, na kterém zpěníme šalotku a poté přilijeme vývar. Vše přivedeme k varu a za stálého míchání vsypeme instantní polentu, kterou krátce povaříme, odstavíme z tepla a necháme asi 5 minut odležet. Ještě teplou polentu ochutíme prolisovaným česnekem, solí a pepřem a zapracujeme syrová vejce. Z takto připraveného těsta tvoříme placičky, které z obou stran osmažíme na oleji dorůžova

  4. Minestrone rozdělíme na porce a podáváme s teplými kukuřičnými plackami. Kukuřičné placičky můžeme podávát i samostatně jako chuťovku.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!