Minestrone recept
Apetit Recepty polévkySuroviny na recept
- 3 stroužky česnek sůl 60 g máslo 3 ks cibule 2 ks celer 100 g cuketa 100 g rajče 100 g fazolky 2 ks mrkev 2 lžíce rajčatový protlak 80 g špagety 2 ks brambora pepř 50 ml olivový olej strouhaný parmazán 60 g anglická slanina 1,5 l zeleninový vývar 1 svazeček čerstvá bazalka 100 g kůra z parmazánu
Postup Minestrone
Postup přípravy receptu
-
Česnek, cibuli, celer, mrkev, brambory, fazolky, cukety a rajčata nakrájíme nadrobno
Slaninu mícháme na másle a oleji ve velkém hrnci asi 2 minuty, potom přidáme česnek a cibuli a za častého zamíchání asi 2 minuty opékáme. Vmícháme celer, mrkev a brambory a opékáme je ještě zhruba 2 minuty
K zelenině se slaninou přidáme fazolky a směs opět 2 minuty opékáme, vmícháme cukety a opékáme další 2 minuty. Hrnec přikryjeme a vše za častého míchání dusíme asi 15 minut
Zeleninovou směs podlijeme vývarem, přidáme rajčata, rajčatový protlak, bazalku a kinu z parmazánu, podle chuti osolíme a opepříme. Přivedeme k vart, potom teplotu snížíme a polévku asi 30 minut povaříme na mírném ohni. Odstavíme a parmazánovou kůru vyjmeme
Do polévky Minestrone vložíme rozlámané špagety a povaříme je asi 10 minut. Hotovou polévku podáváme v předem nahřátých polévkových miskách nebo talířích. Porce zdobíme čerstvě nastrouhaným parmazánem
Zdroj: Špalíček receptů Těstoviny
Foto: Thinkstock.com