Minestrone recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
sůl
60 g máslo
3 ks cibule
2 ks celer
100 g cuketa
100 g rajče
100 g fazolky
2 ks mrkev
2 lžíce rajčatový protlak
80 g špagety
2 ks brambora
pepř
50 ml olivový olej
strouhaný parmazán
60 g anglická slanina
1,5 l zeleninový vývar
1 svazeček čerstvá bazalka
100 g kůra z parmazánu

Postup přípravy receptu

  1. Česnek, cibuli, celer, mrkev, brambory, fazolky, cukety a rajčata nakrájíme nadrobno

  2. Slaninu mícháme na másle a oleji ve velkém hrnci asi 2 minuty, potom přidáme česnek a cibuli a za častého zamíchání asi 2 minuty opékáme. Vmícháme celer, mrkev a brambory a opékáme je ještě zhruba 2 minuty

  3. K zelenině se slaninou přidáme fazolky a směs opět 2 minuty opékáme, vmícháme cukety a opékáme další 2 minuty. Hrnec přikryjeme a vše za častého míchání dusíme asi 15 minut

  4. Zeleninovou směs podlijeme vývarem, přidáme rajčata, rajčatový protlak, bazalku a kinu z parmazánu, podle chuti osolíme a opepříme. Přivedeme k vart, potom teplotu snížíme a polévku asi 30 minut povaříme na mírném ohni. Odstavíme a parmazánovou kůru vyjmeme

  5. Do polévky Minestrone vložíme rozlámané špagety a povaříme je asi 10 minut. Hotovou polévku podáváme v předem nahřátých polévkových miskách nebo talířích. Porce zdobíme čerstvě nastrouhaným parmazánem

  6. Zdroj: Špalíček receptů Těstoviny

  7. Foto: Thinkstock.com


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!