Mexický guláš s tofu recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

olej
1 ks cibule
5 lžic rajčatový protlak
2 ks kapie
1 kostka bujón
2 lžičky mletá sladká paprika
150 g eidam vcelku
300 g bílé nebo uzené tofu
150 g směs sterilované zeleniny (hrášek, fazole, kukuřice)
podle chuti
chilli koření
mexické koření

Postup přípravy receptu

  1. Tofu nakrájíme na úhledné kostky, namočíme do 2,5 dl bujonu na 30 minut.

  2. Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme nálev z tofu, hrášek, fazoli, kukuřici a rajčatový protlak. Okořeníme chilli a mexickým kořením, všechno společně podusíme. Nakonec přidáme tofu a mexický guláš necháme převařit.

  3. Mexický guláš s tofu podáváme s uvařenou rýží, kterou na talíři upravíme do kruhu. Do středu rýže naložíme mexický guláš a posypeme nastrouhaným sýrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!