Mexický salát 2 recept

Apetit Recepty saláty

Suroviny na recept

1 špetka sůl
1/2 lžičky hořčice
1 lžička kečup
1 konzerva kukuřice
3 lžíce olivový olej
1 ks zelená paprika
1 konzerva červené fazole
1 kapka tabasco
2 ks červená cibule
1 špetka mletý černý pepř
1 lžíce cherry ocet
1 ks malý hlávkový salát

Postup přípravy receptu

  1. Salát omyjeme a necháme okapat. Listy dáme do velkých skleniček na stopce nebo do misek. Oloupanou cibuli nadrobno nasekáme. Papriku rozkrojíme, vyjmeme semena a bílé části a nakrájíme ji na kostičky. Kukuřici a červené fazolky zcedíme a propláchneme je pod studenou vodou. Do misky dáme fazole, kukuřici, posekanou cibuli, kostičky papriky a vše dobře promícháme

  2. Příprava omáčky: Smícháme všechny přísady a omáčku nalijeme na salát. Vše důkladně promícháme, aby se omáčka dostala ke každému kousku zeleniny

  3. Zeleninový salát rozložíme na listy hlávkového salátu a sklenice nebo misky uložíme do lednice.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!