Zeleninový hrnec s uzeninou recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- petrželka sádlo 15 - 20 dkg uzenina 1 snítka libeček 1 ks velká cibule 1 ks velká mrkev hotová jíška 3 ks větší brambory 2 ks bujon 1 konzerva fazole v tomatě 3 ks bílá paprika 1 ks středně velká cuketa 6 ks střední žampiony
Postup Zeleninový hrnec s uzeninou
Postup přípravy receptu
-
Nejprve si očistíme a nakrájíme zeleninu a houby, cibuli nadrobno, žampiony na plátky, papriky na proužky. Brambory a cuketa stačí na kostičky a mrkev nastrouháme na hrubé nudličky
Na sádle usmažíme nakrájenou cibuli do lehkého zrůžovění a na ní orestujeme brambory. Poté zalijeme vodou tak, aby byly jen mírně potopené. Přidáme žampiony, papriku, cuketu a snítku libečku. Vaříme asi 10 minut do změknutí. Zeleninový hrnec podle potřeby mírně zahustíme jíškou nebo moukou a přisypeme nastrouhanou mrkev. Ochutíme bujonem, kvalitní uzeninou, nakonec vlijeme fazole v tomatě z konzervy a přidáme nakrájenou petrželku a prohříváme. Uzeninu lze nahradit masem ve vlastní šťávě z konzervy. Skladbu zeleniny lze přizpůsobit dle chuti a dostupnosti zeleniny
Zeleninový hrnec s uzeninou podáváme s chlebem.