Mexický fazolový nákyp recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 stroužek česnek 1 ks cibule 100 ml smetana 1 ks celer 1 ks pórek 15 dkg ementál 2 ks mrkev 3 konzervy červené fazole 0.3 l zeleninový vývar nebo voda 1 lžička sušený tymián podle potřeby olej máslo na vymazání pažitka na posypání podle chuti sůl mletý černý pepř
Postup Mexický fazolový nákyp recept
Postup přípravy receptu
-
Fazole vyklopíme z plechovky a necháme na cedníku okapat. Pórek očistíme, podélně rozkrojíme, omyjeme a nakrájíme na plátky. Mrkev a celer očistíme a nakrájíme na kostičky. Cibuli a česnek oloupeme, omyjeme a nakrájíme najemno.
Na pánvi rozpálíme olej, přidáme česnek, cibuli a necháme zesklovatět. Poté přidáme pórek, mrkev a celer a vše pár minut restujeme. Ke směsi přidáme fazole, vývar a smetanu a provaříme zhruba 5 minut. Nakonec dochutíme solí, pepřem a sušeným tymiánem.
Vymažeme zapékací mísu máslem a přendáme do ní zeleninovou směs. Posypeme nastrouhaným ementálem a dáme zapéct do předehřáté trouby. Pečeme zhruba 20 minut, poté nákyp servírujeme na talíř, nezapomeneme posypat nasekanou pažitkou.