Mexický fazolový nákyp recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 stroužek česnek
1 ks cibule
100 ml smetana
1 ks celer
1 ks pórek
15 dkg ementál
2 ks mrkev
3 konzervy červené fazole
0.3 l zeleninový vývar nebo voda
1 lžička sušený tymián
podle potřeby
olej
máslo na vymazání
pažitka na posypání
podle chuti
sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Fazole vyklopíme z plechovky a necháme na cedníku okapat. Pórek očistíme, podélně rozkrojíme, omyjeme a nakrájíme na plátky. Mrkev a celer očistíme a nakrájíme na kostičky. Cibuli a česnek oloupeme, omyjeme a nakrájíme najemno.

  2. Na pánvi rozpálíme olej, přidáme česnek, cibuli a necháme zesklovatět. Poté přidáme pórek, mrkev a celer a vše pár minut restujeme. Ke směsi přidáme fazole, vývar a smetanu a provaříme zhruba 5 minut. Nakonec dochutíme solí, pepřem a sušeným tymiánem.

  3. Vymažeme zapékací mísu máslem a přendáme do ní zeleninovou směs. Posypeme nastrouhaným ementálem a dáme zapéct do předehřáté trouby. Pečeme zhruba 20 minut, poté nákyp servírujeme na talíř, nezapomeneme posypat nasekanou pažitkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!