Meruňkové mlsání recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks bílek
60 g cukr krupice
citronová šťáva
podle potřeby
meruňky
máslo na vymazání
pražené mandle
na ozdobu
máta
cukr moučka

Postup přípravy receptu

  1. Zralé, ale nepříliš měkké, meruňky opláchneme, osušíme, rozpůlíme a odstraníme pecky.

  2. Místo pecek vložíme půlky opražených mandlí. Meruňky na řezné straně potřeme citronovou šťávou.

  3. Z bílků ušleháme tuhý sníh a všleháme cukr.

  4. Půlky meruněk naplníme sněhem, sníh si dáme do sáčku s ozdobnou koncovkou, přendáme je do máslem vymazané zapékací misky a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme, až sníh zezlátne.

  5. Potom meruňkové mlsání pocukrujeme a ozdobíme lupínkem zelené bylinky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!