Veganské slané lívance recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
olej
sůl
voda
1 lžička koření na maso
3 lžičky hladká mouka
3 lžičky hrubá mouka
1/4 ks červená paprika
1/4 konzervy sterilovaná kukuřice
1/4 konzervy sterilovaný hrášek
6 lžiček cizrnová mouka
2 lžičky lahůdkové droždí

Postup přípravy receptu

  1. Sterilovanou zeleninu slijeme a necháme okapat. Červenou papriku očistíme a nakrájíme na malé kostičky. Česnek oloupeme a prolisujeme

  2. Všechny přísady smícháme v misce a naředíme vodou na hustotu lívancového těsta. Sůl přidáme podle chuti, stačí 1/4 lžičky. Množství hrášku a kukuřice je odměřeno z malé konzervy

  3. Lívance smažíme po obou stranách dozlatova na troše rozpáleného oleje

  4. Veganské slané lívance podáváme teplé i studené. Jsou dobré na snídani, večeři, ale i jako svačinka

  5. Recept je uveden v malých lžičkách, protože jsem ho dělala poprvé a netušila jsem, co z toho vznikne. Ale vyšel velmi příjemný a zdravý recept, bylo toho akorát na dvě porce. Droždí lahůdkové není běžné droždí, ale sypká a chutná přísada do jídel.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!