Veganské vietnamské nudle recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1 - 2 lžíce olej
sůl
1 ks cuketa
citron
sojová omáčka
1/4 ks čínské zelí
2 ks červená paprika
1/2 svazku jarní cibulka
200 g zelený hrášek
mletý barevný pepř
250 g rýžové nudle

Postup přípravy receptu

  1. Rýžové nudle připravíme podle návodu na obalu. Většinou je stačí prolít vroucí vodou a nechat 3 - 4 minuty odstát

  2. Zelený hrášek vyloupeme z lusků a povaříme v osolené vodě doměkka. Zelí nakrájíme na nudličky. Cuketu oloupeme a nastrouháme. Cibulku očistíme a nakrájíme na kolečka, papriku na kostičky

  3. V hlubokém hrnci rozpálíme olej a na něm nejprve osmahneme cibulku. Poté přidáme zelí s paprikou a znovu osmahneme. Přidáme hrášek a cuketu. Za občasného promíchání asi 5 minut restujeme, poté osolíme a opepříme. Na závěr zakápneme zeleninovou směs sojovou omáčkou

  4. Zeleninu promícháme s rýžovými nudlemi a podle potřeby ještě dochutíme citronem a znovu sojovou omáčkou, které v tomto receptu není nikdy dost

  5. Vietnamské veganské nudle podáváme teplé i studené jako hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!