Veganské vietnamské nudle recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
-
1 - 2 lžíce olej
sůl
1 ks cuketa
citron
sojová omáčka
1/4 ks čínské zelí
2 ks červená paprika
1/2 svazku jarní cibulka
200 g zelený hrášek
mletý barevný pepř
250 g rýžové nudle
Postup Veganské vietnamské nudle
Postup přípravy receptu
-
Rýžové nudle připravíme podle návodu na obalu. Většinou je stačí prolít vroucí vodou a nechat 3 - 4 minuty odstát
Zelený hrášek vyloupeme z lusků a povaříme v osolené vodě doměkka. Zelí nakrájíme na nudličky. Cuketu oloupeme a nastrouháme. Cibulku očistíme a nakrájíme na kolečka, papriku na kostičky
V hlubokém hrnci rozpálíme olej a na něm nejprve osmahneme cibulku. Poté přidáme zelí s paprikou a znovu osmahneme. Přidáme hrášek a cuketu. Za občasného promíchání asi 5 minut restujeme, poté osolíme a opepříme. Na závěr zakápneme zeleninovou směs sojovou omáčkou
Zeleninu promícháme s rýžovými nudlemi a podle potřeby ještě dochutíme citronem a znovu sojovou omáčkou, které v tomto receptu není nikdy dost
Vietnamské veganské nudle podáváme teplé i studené jako hlavní chod.