Veganské sojové plátky na paprice recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1/2 dl olej
sůl
3 ks cibule
nové koření
1 lžíce polohrubá mouka
2 lžíce sojová omáčka
2 ks zeleninový bujon
1 lžíce tamari
1 balení sojové plátky
200 ml rostlinná alternativa smetany
2 lžičky lahůdková sladká paprika

Postup přípravy receptu

  1. Den dopředu si uvaříme sojové plátky v 1 litru vody s dvěma zeleninovými bujony a se sojovou omáčkou a tamari. Můžeme přidat i nové koření, celé nebo mleté. Sójové plátky necháme v chladu do druhého dne

  2. Větší cibule oloupeme a nakrájíme na nudličky. Rozehřejeme olej, přisypeme cibuli a necháme zpěnit. Jakmile cibule zesklovatí, přidáme sojové plátky pokrájené na proužky a trochu vody a chvíli společně dusíme. Po asi pěti minutách přidáme papriku, promícháme a hned zalijeme rostlinnou alternativou smetany, do které jsme přidali lžíci polohrubé mouky. Smetana se prodává ve více druzích, je možné si vybrat podle chuti,

  3. Jakmile omáčka začne vařit, trochou vody ji lze upravit na požadovanou hustotu a podle chuti ji osolíme. Do omáčky jsem dala papriku lahůdkovou, omáčka je po ní svítivě červená a má i jinou chuť než s obyčejnou paprikou. Z té je také moc dobrá, ale je potřeba dát cca poloviční množství papriky. Chuť je hutnější a barva tmavší

  4. Veganské sojové plátky na paprice podáváme s knedlíkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!