Masové válečky s jogurtovou omáčkou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
1 lžíce hladká mouka
450 g mleté maso
omáčka
1 špetka cukr
200 ml bílý jogurt
1 ks sterilovaná okurka
1 lžíce kremžská hořčice
1 lžíce jemně sekaná cibule
podle chuti
sůl
mletá sladká paprika
mletý černý pepř
mletá pálivá paprika
podle potřeby
tuk na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Česnek oloupeme, utřeme se solí a vmícháme do mletého masa, stejně jako hladkou mouku. Masovou směs ochutíme paprikami a pepřem tak, jak nám to vyhovuje.

  2. Ruce si máčíme ve studené vodě a tvoříme válečky, které smažíme ze všech stran v rozehřátém oleji.

  3. Než se masové válečky osmaží, vmícháme do jogurtu jemně nasekanou cibuli, sterilovanou okurku rozkrájenou na drobounké kostičky, hořčici a podle chuti vše osladíme a osolíme.

  4. Smažené válečky podáváme s bramborem a jogurtovou omáčkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!