Grilovaná kachní prsa s malinovou omáčkou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

45 g cukr
sůl
75 ml voda
2 ks pomeranč
250 g maliny
mletý pepř
1 lžička škrobová moučka
150 ml portské víno
4 ks kachní prsa

Postup přípravy receptu

  1. Do kastrůlku nalijeme portské víno, vodu, přidáme cukr a přivedeme k varu. Až se cukr rozpustí, přidáme maliny a zakryté vaříme asi 5 minut. Malinovou omáčku prolisujeme přes síto a znovu ji krátce povaříme. Vmícháme pomerančovou šťávu smíchanou se škrobovou moučkou a necháme zhoustnout. Takto připravenou malinovou omáčku podle chuti osolíme a opepříme

  2. Kachní prsa nařízneme křížem přes kůži, vetřeme do nich sůl a pepř. Maso grilujeme z každé strany asi 8 minut tak, aby maso bylo uvnitř růžové a kůrka byla křupavá

  3. Grilovaná kachní prsa nakrájíme na tenké plátky a zalijeme malinovou omáčkou. Pokrm podáváme při slavnostních příležitostech. Chutná výtečně!

  4. Foto: Shutterstock.com


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!