Grilovaná kachní prsa v sezamu recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1 lžička cukr
olej
sůl
150 ml vývar
1 lžička solamyl
2 lžíce kečup
1 lžíce med
1 lžíce sojová omáčka
1 hrst sezamové semínko
3 lžíce sezamový olej
mletý černý pepř
3 lžíce sladká chilli omáčka
1 lžíce ústřicová omáčka
1 lžíce dezertní červené víno
1 balíček kachní prsa s kostí

Postup přípravy receptu

  1. Kachní prsa očistíme, zbavíme prsní kosti, omyjeme, osušíme, osolíme, opepříme a nakrájíme i s kůží na 4 pruhy. Ze sojové omáčky, dezertního vína, sezamového oleje a cukru připravíme marinádu, ve které necháme maso odležet asi 2 hodiny

  2. Mezitím na pánvi nasucho opražíme sezamová semínka a připravíme si omáčku. V kastrůlku promícháme olej, chilli omáčku a ústřicovou omáčku, kečup a med. Vše zahřejeme a zalijeme vývarem, ve kterém jsme rozpustili lžičku solamylu. Omáčku krátce povaříme do zhoustnutí a odstavíme stranou

  3. Pak proužky kachního masa osušíme, přeložíme na poloviny tak, aby kůže zůstala navrchu. Maso navlékneme na grilovací jehly nebo špejle. Kachní maso grilujeme na dobře rozpáleném grilu z obou stran dozlatova

  4. Grilovaná kachní prsa namočíme do teplé omáčky, obalíme v sezamu a podáváme s pečivem a čerstvou zeleninou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!