Masové opečenky s květákem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 stroužek česnek 1 ks vejce 20 dkg květák 2 lžíce čerstvá petrželka 0 kg vařené maso 2 ks starší rohlík podle chuti sůl mletý černý pepř podle potřeby olej na smažení
Postup Masové opečenky s květákem recept
Postup přípravy receptu
-
Zbytky pečeného, dušeného nebo vařeného maso umeleme na masovém mlýnku. Maso může být hovězí i vepřové. Květák uvaříme, necháme vychladnout a jemně nasekáme. Čerstvou petrželku nasekáme nadrobno. Starší rohlíky nastrouháme na jemno. Česnek oloupeme a prolisujeme.
K umletému masu přidáme nasekaný květák, strouhanku z rohlíků, vejce, asi dvě lžíce nasekané petrželky, prolisovaný stroužek česneku a směs osolíme. Vše pořádně promícháme a tvarujeme malé placičky.
Placičky bez obalování smažíme na rozpáleném oleji nebo sádle.
Masové opečenky s květákem podáváme s bramborovou přílohou nebo s kyselou okurkou, hořčicí a chlebem. Opečenky můžeme jíst i za studena.