Masové opečenky s květákem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 stroužek česnek
1 ks vejce
20 dkg květák
2 lžíce čerstvá petrželka
0 kg vařené maso
2 ks starší rohlík
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
podle potřeby
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Zbytky pečeného, dušeného nebo vařeného maso umeleme na masovém mlýnku. Maso může být hovězí i vepřové. Květák uvaříme, necháme vychladnout a jemně nasekáme. Čerstvou petrželku nasekáme nadrobno. Starší rohlíky nastrouháme na jemno. Česnek oloupeme a prolisujeme.

  2. K umletému masu přidáme nasekaný květák, strouhanku z rohlíků, vejce, asi dvě lžíce nasekané petrželky, prolisovaný stroužek česneku a směs osolíme. Vše pořádně promícháme a tvarujeme malé placičky.

  3. Placičky bez obalování smažíme na rozpáleném oleji nebo sádle.

  4. Masové opečenky s květákem podáváme s bramborovou přílohou nebo s kyselou okurkou, hořčicí a chlebem. Opečenky můžeme jíst i za studena.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!