Masové kuličky v medové omáčce recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
2 lžíce med
1 kostka masox
1 kelímek zakysaná smetana
500 g mleté maso
2 lžíce krémžská hořčice
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
podle potřeby
vejce
strouhanka

Postup přípravy receptu

  1. Mleté maso ochutíme podobně jako na karbanátky (sůl, pepř, česnek, vajíčko, strouhanka). Cibuli nepřidávám, jelikož se pak hůř vytváří kuličky. Z mletého masa vytvoříme kuličky.

  2. Mezitím si v malém kastrůlku připravíme vývar z kostky masoxu, do kterého po zahřátí přidáme 2 polévkové lžíce medu a 2 lžíce krémžské hořčice.

  3. Kuličky osmahneme na pánvi, poté zalijeme vývarem, který necháme spolu s kuličkami povařit, poté zahustíme zakysanou smetanou. A tím máme hotovo.

  4. Masové kuličky v medové omáčce podáváme s těstovinami.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!