Chleba pečený se slaninou a rajčaty recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

1 lžička cukr
8 plátků slanina
1 lžička sůl
4 ks vejce
1 hrst bazalka
1 lžička chilli
1 lžíce olivový olej
225 g hladká mouka
2 lžičky suché droždí
250 g cherry rajčata
100 g strouhaný sýr (dle vašeho výběru)

Postup přípravy receptu

  1. Troubu předehřejeme na 220°C. Droždí, cukr a 160 ml vlažné vody dáme do mísy a na teplém místě necháme ležet 5 - 10minut, aby se na povrchu utvořily bubliny a vzešel kvásek. V další míse smícháme mouku, sůl a olivový olej, pak se směsi přidáme kvásek a vypracujeme hladké těsto

  2. Vyklopíme ho na pomoučněnou pracovní desku a uhněteme ho tak, aby bylo krásně hladké a pružné. Pak ho dáme do veliké mísy, přikryjeme ho utěrkou a na teplém místě ho necháme kynout. Nakonec těsto lehce rozválíme do čtverce (či jiného tvaru podle plechu), přeneseme ho na plech s vyššími okraji vyložený pečícím papírem, pak na těsto vyklepneme vejce, ozdobíme ho slaninou (plátky) a rajčaty a vše posypeme sýrem (já jsem nahoru dala plátky sýru), chilli a bazalkou

  3. Chléb před pečením zastříkneme olivovým olejem a pečeme 12 - 15minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!