Chleba s acidem z domácí pekárny recept

Apetit Recepty přílohy

Suroviny na recept

2 lžíce olej
1 lžíce sůl
1 lžička cukr krupice
250 g hladká mouka
1 lžíce drcený kmín
1 balíček sušené droždí
1 lžička celý kmín
1 hrst slunečnicová semínka
250 g žitná chlebová mouka
400 ml acidofilní mléko
1 lžíce koření na chleba

Postup přípravy receptu

  1. Do pekárny nalijeme mléko a olej, přidáme žitnou i hladkou mouku a zasypeme kořením. Do jednoho rohu nasypeme sůl a do druhého cukr a droždí. Pekárnu nastavíme na program KLASIK, velikost menší, kůrka střední

  2. Po zvukovém signálu (pípání) přidáme semínka

  3. Po dopečení necháme chleba s acidem z domácí pekárny 5 minut v otevřené pekárně a pak vyklopíme a necháme vychladnout

  4. Chleba s acidem z domácí pekárny podáváme podle vlastní chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!