Masové kuličky s arašídovou omáčkou recept

Apetit Recepty předkrmy

Suroviny na recept

1/4 hrnku rybí omáčka
3/4 hrnku rostlinný olej
2 lžičky prolisovaný česnek
1 lžíce hnědý cukr
500 g jemně mleté vepřové maso
2 lžíce nakrájené lístky koriandru
1 ks nadrobno nakrájená červená čili paprička
1 lžička nastrouhaný čerstvý zázvor
2 lžíce arašídové máslo
1/2 hrnku kokosová smetana
1 lžička nakrájená bazalka

Postup přípravy receptu

  1. Maso smícháme s polovinou lístků koriandru, se lžičkou česneku a polovinou rybí omáčky. Uhněteme hladkou směs a mokrýma rukama tvarujeme kuličky o velikosti vlašského ořechu

  2. Masové kuličky smažíme asi 5 minut v horkém oleji do zlatohněda. Vyjmeme je a udržujeme teplé. Použitý olej vylijeme, pánev dosucha vytřeme papírovým ubrouskem a nalijeme další 2 lžíce oleje

  3. Čili papričku, zázvor a zbývající česnek minutu opékáme, přidáme arašídové máslo, cukr, kokosovou smetanu, zbývající lístky koriandru a rybí omáčku. Mícháme při střední teplotě, až omáčka zhoustne. Vmícháme nadrobno nakrájenou bazalku

  4. Kuličky narovnáme na talíř s mělkou miskou omáčky uprostřed. Do každé kuličky zapíchneme párátko a podáváme. Kuličky při jídle máčíme v omáčce

  5. Zdroj: Slovart.cz


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!