Telecí Osso Bucco se šafránovými nudlemi a dobromyslí recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 2 ks vejce 0.05 kg máslo 0,1 kg cibule 1 ks citron 0,1 dl bílé víno 0,2 dl olivový olej sůl, pepř 0,1 kg dobromysl 0,2 kg kořenová zelenina čerstvé bylinky 1 lžíce mořská sůl 0,1 kg bílý toastový chléb 1 kg telecí osso bucco 0,1 kg rajčata pelati 0,2 kg mouka semolina 1 špetka šafránový prášek
Postup Telecí Osso Bucco se šafránovými nudlemi a dobromyslí
Postup přípravy receptu
-
Telecí Osso Bocco očistíme a den předem nasolíme. Druhý den zprudka opečeme na olivovém oleji s rozmarýnem. Vyjmeme, na tuku orestujeme kořenovou zeleninu, cibuli a bylinky. Postupně opékáme dohněda s rajčaty a vínem
Vložíme maso, zalijeme telecí šťávou a zvolna dusíme v troubě asi 6 hodin. Maso vyjmeme, štávu zcedíme, dochutíme a svaříme na potřebnou hustotu
Žloutky a vejce promícháme s moukou, šafránovým svarem a špetkou soli. Důkladně propracujeme a necháme odležet. Těsto postupně zpracujeme a s pomocí pasta strojku připravíme čerstvé nudle, které vaříme v osolené vodě
Z čerstvé bílé střídky, nastrouhané citronové kůry, mořské soli, dobromysli a trochy olivového oleje připravíme gremolatu, kterou plníme dutou kost v porci Osso Bucca při ohřívání.