Telecí Osso Bucco se šafránovými nudlemi a dobromyslí recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

2 ks vejce
0.05 kg máslo
0,1 kg cibule
1 ks citron
0,1 dl bílé víno
0,2 dl olivový olej
sůl, pepř
0,1 kg dobromysl
0,2 kg kořenová zelenina
čerstvé bylinky
1 lžíce mořská sůl
0,1 kg bílý toastový chléb
1 kg telecí osso bucco
0,1 kg rajčata pelati
0,2 kg mouka semolina
1 špetka šafránový prášek

Postup přípravy receptu

  1. Telecí Osso Bocco očistíme a den předem nasolíme. Druhý den zprudka opečeme na olivovém oleji s rozmarýnem. Vyjmeme, na tuku orestujeme kořenovou zeleninu, cibuli a bylinky. Postupně opékáme dohněda s rajčaty a vínem

  2. Vložíme maso, zalijeme telecí šťávou a zvolna dusíme v troubě asi 6 hodin. Maso vyjmeme, štávu zcedíme, dochutíme a svaříme na potřebnou hustotu

  3. Žloutky a vejce promícháme s moukou, šafránovým svarem a špetkou soli. Důkladně propracujeme a necháme odležet. Těsto postupně zpracujeme a s pomocí pasta strojku připravíme čerstvé nudle, které vaříme v osolené vodě

  4. Z čerstvé bílé střídky, nastrouhané citronové kůry, mořské soli, dobromysli a trochy olivového oleje připravíme gremolatu, kterou plníme dutou kost v porci Osso Bucca při ohřívání.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!