Masové koule v sýrové omáčce recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks žloutek
1 lžíce máslo na smažení
2 lžíce olej na smažení
2 lžíce strouhaný sýr
600 g mleté maso
1 lžíce čerstvá petrželka
podle chuti
sůl
ocet
mletý černý pepř
omáčka
1 lžíce kapary
1 ks feferonka
6 ks olivy
1 ks menší cibule
200 ml smetana ke šlehání
1 ks tavený sýr (trojúhelníček)

Postup přípravy receptu

  1. Mleté maso, žloutky, strouhaný sýr a petrželku dáme do mísy a důkladně vše promícháme, tak aby se směs spojila. Podle chuti osolíme a opepříme. Ze směsi tvarujeme koule nebo šišky, které opékáme na rozpáleném oleji ze všech stran.

  2. Na jemno pokrájenou cibuli orestujeme na másle, zalijeme smetanou a přidáme tavený sýr (pikantnější). Za stálého míchání vše vaříme, dokud se sýr úplně nerozpustí a omáčka nezhoustne. Po zhoustnutí omáčku odstavíme, dochutíme solí, pepřem a octem, vmícháme na kolečka nakrájené olivy, feferonku a kapary.

  3. Masové koule dáme na talíř a přelijeme sýrovou omáčkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!