Masové koule v kysaném zelí recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
1 ks vejce
0.5 lžíce mléko
1 ks cibule
4 lžíce kysaná smetana
hladká mouka
400 g mleté maso
120 g vařená rýže
750 g kysané zelí
podle chuti
sůl
majoránka
drcený tymián
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Mleté maso smícháme se studenou podušenou rýží, přidáme vajíčko a koření. Nejlépe rukama řádně promísíme. Ze směsi rukama vytvoříme středně velké koule asi o průměru 4 cm.

  2. Do pekáčku dáme pokrájené kysané zelí (nejlépe domácí nebo ze sáčku), zalijeme teplou vodou a dusíme asi 15 - 20 minut. Do dušeného zelí přidáme vepřové koule, přiklopíme pokličkou a znovu dusíme 1/2 hodiny. Pak koule opatrně obrátíme a dusíme ještě 20 minut. Hotové koule opatrně vyndáme a odložíme do tepla. Uděláme jíšku, přidáme k ní nadrobno nakrájenou cibuli a rozředíme mlékem. Takto upravenou jíšku povaříme, dochutíme v prstech drcenou majoránkou, utřeným česnekem a zakysanou smetanou. Vrátíme masové koule a ještě chvíli prohřejeme.

  3. Masové koule v kysaném zelí podáváme jako hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!